Extra öppet för hjulskifte!

Nu har vi extra öppet endast för hjulskifte. Så ring eller maila in er bokning.
040-55 26 50 eller via formuläret till höger.

Däckhotell

Däckhotell inkl 1 byte    749:- /säsong

Hjulbyte                             349:-

Hjultvätt                            150:-

Balansera hjulen
Att ha rätt balans på hjulen innebär att trycket fördelas jämnt på de 4 hjulen. Det är viktigt för väghållningen samt minskat slitage på däck och bil. Om hjulen inte är i balans kan det skaka och vibrera i både ratt och nackstöd.

Undersök lufttrycket
Det är viktigt att regelbundet kontrollera lufttrycket i däcken för att spara på både ekonomin och miljön. Har du för lågt tryck drar bilen mer bränsle och däcken slits snabbare. Dessutom blir bilen mer lättstyrd om du har rätt lufttryck i hjulen.

Mät mönsterdjupet
Mönsterdjupet är avgörande för väggreppet. 1,6 mm är minsta godkända mönsterdjup för sommarväglag och 3 mm för vinterväglag. Vi rekommenderar att du alltid har minst 3 mm för att bland annat minska risken för vattenplaning. Vi undersöker mönsterdjupet när vi byter hjul åt dig.

Hantera fyrhjulsdriften rätt
För att fyrhjulsdriften ska fungera optimalt måste samma märke, modell och specifikation finnas på alla hjulen. Det är viktigt att tänka på, eftersom garantin inte gäller vid skador som uppkommer för att man kört med felaktiga däck. Att ha nya däck fram och gamla bak kan även det förstöra fyrhjulsdriften, eftersom hjulen då roterar olika. För jämnt slitage bör hjulparen mellan fram- och bakaxel skiftas vid säsongsbyte.

Hjulbyte

Inför vår och vinter behöver bilens hjul bytas. Mellan 31 mars – 15 april blir det högt tryck på däckverkstäder eftersom många tar av sina vinterhjul. Samma höga efterfrågan på tider gäller strax innan december. Kom därför ihåg att i god tid boka in ett hjulbyte inför varje säsong.

  • 1 december – 31 mars måste bilen vara försedd med vinterdäck vid vinterväglag*
  • 1 oktober – 15 april är det tillåtet att köra på dubbdäck

Däcktillverkare rekommenderar att du skiftar till vinterdäck redan vid +5 grader för optimal prestanda.

Boka hjulbyte här!

OBS! BOKAS 3 DAGAR INNAN!
Vardagar mellan
7.30 – 15.30