På Hyundai Center Malmö kan vi både reparera och byta glasrutor. Vi byter åt alla försäkringsbolag så som te.x Folksam, Länsförsäkringar med flera.

Går det att laga stenskottet eller ska rutan bytas?

Vi försöker i första hand allt laga rutan om möjligheten finns. Idag går det att laga stenskott stora som 5cm. Viktigast är att det inte har börjat spricka för mycket eller sitter i synfältet.
Ni bör komma in så fort som möjligt när stenskottet uppstår för att kunna laga på bästa sett.
Har rutan börjat spricka eller stenskottet sitter illa till måste rutan bytas. Våra mekaniker är utbildade och byter ruta med rätt lim.
Idag är rutorna en bärande del av bilens kaross och därför är det viktigt att rätt ruta och lim används.

När man byter ruta måste limmet också få tid för att härda. Därför tar det ca: en halv dag för byta en fram eller bakruta.

Många gånger täcker försäkringsbolaget en större del av kostnaden vid både rutbyte och reperation. För att få godkänt från försäkringsbolaget måste ni fylla i skadeanmälan som ni finner här.

För tidbokning kan ni ringa: 040-55 26 50 eller

Glas

Har du fått ett stenskott i rutan? Det fixar vi! Lagar du skadan direkt så undviker du också att sprickan växer och leder till mer omfattande reparationer.  Skulle rutan vara sprucken, då hjälper vi Er med att skifta hela rutan mot en självrisk.
Vi handhar hela ärendet mot ditt försäkringsbolag. Vi har avtal mad alla större försäkringsbolag.