119 900 kr

Med ny fräsch design och snygga inredningsdetaljer får nya i10 folk att vända sig om. Dessutom med klassledande säkerhetsutrustning som standard, en ännu mer bränslesnål motor samt som tillval en automatiserad manuell växellåda, Blue Link och komfortutrustning.

Klassledande säkerhet

Som en av de enda bilarna i sin klass kommer nya i10 med en lång rad av säkerhetsutrustning i alla utrustningsvarianter. Du får bland annat:

Automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning

Den kamerabaserade funktionen gör dig extra uppmärksam på bilar och fotgängare. Reagerar föraren inte ögonblickligen bromsar bilen själv in i möjligast mån. Funktionen fungerar från 8 km/h upp till toppfarten på 156 km/h.

Filhållningsassistans

Med hjälp av kameran på vindrutan registrerar filhållningsassistenten vägmarkeringarna. Om föraren oavsiktligt lämnar filen varnar systemet föraren och aktiverar om nödvändigt en motstyrning för att vägleda bilen tillbaka in i filen.

eCall

Vid en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om passagerarna i bilen själva ej är i skick till det så uppger bilen följande:

  • bilens plats
  • tidpunkt för olyckan
  • bilmodell

Kan också aktiveras manuellt via ett knapptryck

Helljusassistans

Framlyktorna på nya i10 skiftar automatiskt mellan helljus och halvljus när bilens avancerade kamera registrerar en mötande bil, så att du kan koncentrera dig på körningen.

Trötthetsvarnare

När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet eller dålig koncentration, varnas föraren med en ljudsignal och ett meddelande på instrumentpanelen som föreslår en liten kaffepaus.

Följ bilen med Blue Link

Nu erbjuds Blue Link till Hyundai i10. Via en app kan du styra åtskilliga funktioner och få information om bilens placering, bränslenivå med mera (extrautrustning).

Komfort i världsklass

Ny 8" touch skärm m. Apple CarPlay

Den helt nya 8″ touchskärmen är snyggt integrerad i instrumentbrädan. Utöver smidig åtkomst till radio har du också tillgång till Apple CarPlayTM, så att du via din smartphone kan nyttja navigation eller lyssna på musik, podcasts och mycket annat (beroende på variant).

Apple CarPlay är ett registrerat varumärke tillhörande Apple Inc. 

Värme i ratten

Som en av de enda i sin klass erbjuder nu Hyundai i10 värme i ratten (beroende på variant).

Kalla dagar är det skönt att känna värmen fördela sig i den nya läckra ratten. En komfort som man inte gärna vill vara utan när man en gång har provat.

Uppdaterad motor och växellåda

Automatiserad manuell växellåda

Som något helt nytt i klassen erbjuds en automatiserad manuell växellåda som kan ses som ett mellanting mellan manuell och automatisk växellåda. Det betyder att bilen kommer utan kopplingspedal och vanlig växelspak. Kopplingsprocessen är automatiserad. Växlingarna sker på samma sett som i en standard växellåda, men du slipper att aktivt byta växel, vilket ger smidigare körning i vardagen.

Helt ny motor

Nya Hyundai i10 kommer med en helt ny 1.0-motor. Den har ännu bättre bränsleekonomi och därmed också lägre CO2-utsläpp än den förra modellen.